close

Advies van specialisten om de voorraadkast georganiseerd te houden

We leren je om voedsel op de juiste manier te bewaren om verspilling te voorkomen.

Wonen in een huis met een goed georganiseerde omgeving is niet alleen een gevoel van welzijn, maar ook heel gezond. En als we het hebben over voedselopslag, moet de zorg nog groter zijn, omdat het op de juiste manier bewaren voorkomt dat het beschadigd raakt. Daarom is het belangrijk om een ​​voorraadkast te hebben voor aankopen.

1. Kies de vierkante containers

Het is het beste om wasbare plastic mandjes te gebruiken om voedsel in op te bergen, omdat ze het schoonmaken vergemakkelijken, omdat je ze alleen van het meubilair hoeft te halen en de dingen die erin zitten te verwijderen. Ook hermetische containers, bij voorkeur vierkant of rechthoekig, voorkomen ruimteverspilling.

2. Droogvoer op één plek

Twijfel je over het meest geschikte meubelstuk om je keukenkast in te richten? Er zijn opties zoals planken, dressoirs met glazen deuren, houten kleerkasten, enz. In ieder geval kunt u al het droogvoer het beste op één plek concentreren.

3. Voorraadbeheer

Om te weten wat je moet kopen als je naar de supermarkt gaat en wat je moet weggooien omdat het bijna vervallen is, moet je de voorraadkast op orde houden, met het eten in de manden onderverdeeld in categorieën. Zet degenen die als eerste vervallen vooraan en degenen met de langste geldigheidsduur achter.

4. Reiniging moet constant zijn

Graan- of graanzakken, zoals rijstzakken, kunnen worden aangevallen door insecten. Dus de beste optie is om luchtdichte containers te gebruiken. Het is ook aan te raden om de ruimte wekelijks schoon te maken. Als uw voorraadkast van hout is gemaakt, kunt u deze schoonmaken met een vochtige doek met een paar druppels neutraal schoonmaakmiddel of azijn.

nostrimundi

The author nostrimundi

Leave a Response