close

De OESO corrigeert haar voorspellingen en schat dat de wereldeconomie dit jaar minder sterk zal krimpen

Eerder verwachtte het een daling van 6%. Ondertussen verwacht het agentschap voor 2021 een herstel van 5%, wat een verlaging van 0,2 procentpunt inhoudt.

Door haar schattingen voor de G20 te herzien, verbeterde de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling haar voorspellingen voor de meeste leden van de groep en voor de wereld als geheel.

De OESO schat nu een krimp van 4,5% voor dit jaar, wat een verbetering betekent ten opzichte van de daling van 6% die ze in juni had voorspeld.

“Na het instorten in de eerste helft van het jaar herstelde de economische productie zich snel na de versoepeling van de inperkingsmaatregelen voor de COVID-19-pandemie en de heropening van bedrijven”, stellen ze in het vandaag vrijgegeven rapport.

In het geval van de Verenigde Staten is de verbetering 3,5 procentpunt, zodat de projectie voor dit jaar een krimp van 3,8% is. Ondertussen bedraagt ​​de stijging voor de vooruitzichten voor de eurozone 1,6 procentpunt, met een voorspelling van een daling van het bbp met 7,9%. Zo zou de G20 dit jaar een krimp van 4,1% ondergaan, in plaats van de afname van 5,7% die vier maanden geleden werd aangenomen.

Hoewel het rapport over het algemeen gunstig is, zien twee van de drie Latijns-Amerikaanse vertegenwoordigers van de groep voor 2020 een verslechtering van hun perspectieven. Voor Mexico worden de projecties neerwaarts bijgesteld, van een krimp van 7,5% naar 10,2%, en voor Argentinië, van een afname van 8,3% naar 11,2%, een afname die Zuid-Afrika alleen zou overtreffen met een daling van 11,5%.

Het enige dat wordt gered is Brazilië, dat in ieder geval hard zal worden getroffen door de pandemie. De OESO voorspelt nu een daling van 6,5%, terwijl ze in juni een daling van 7,4% mikte.

nostrimundi

The author nostrimundi

Leave a Response