close

Dollar Tinder: hoe de nieuwe controles virtuele datingapplicaties en andere online consumptie beïnvloeden

Een van de populaire services die een opwaardering zullen opleveren, zijn dating-apps, zoals Tinder, Happn, Bumble of Blindlove, die over het algemeen gratis zijn, maar in sommige gevallen premiumservices bieden waarvoor betaald wordt.

Die uitgaven, waar al de bijbehorende opslag van 30% voor de PAIS-belasting –of 8% voor streamingdiensten– was, voegen nu een voorschot van 35% toe vanwege de Inkomstenbelasting, dat voor belastingbetalers kan worden teruggevorderd die winsten of persoonlijke activa betalen. Zo niet, dan moet de claim aan het einde van het jaar worden ingediend om het in 2021 te recupereren.

Om te weten of de nieuwe belasting al dan niet van toepassing is, is de regel eenvoudig: als de PAIS-belasting al was betaald, zou het voorschot van 35% van de winst overeenkomen. Als de dienst werd gefactureerd in Argentinië en in peso’s, komt deze niet overeen.

Aan de andere kant moeten creditcarduitgaven die in dollars worden gedaan – zoals veel streamingdiensten of kosten binnen applicaties – worden meegeteld als onderdeel van het maandelijkse quotum van $ 200.

Enkele voorbeelden: Tinder Plus met de PAIS-belasting kost USD 9,99. En Tinder Gold $ 14,99. Goud laat de gebruiker bijvoorbeeld weten wie zijn profiel leuk vindt. In beide gevallen beperken deze consumpties de mogelijkheid om de $ 200 van het maandelijkse quotum te verwerven.

Het terugvorderen van het voorschot van 35% uit hoofde van de inkomstenbelasting zal echter geen sinecure worden. Fiscalisten herinnerden eraan dat de perceptie al een paar jaar geleden bestond, tijdens de regering van Cristina Fernández de Kirchner. “De meest getroffen personen zullen degenen zijn die niet zijn geregistreerd bij een belastingdienst en monotributista’s die geen persoonlijke activa aanbieden, omdat ze pas na het einde van het fiscale jaar om terugbetaling zullen moeten verzoeken. Dat wil zeggen dat ze tenminste inflatie zullen verliezen, van perceptie tot terugkeer, als dat gebeurt. In het vorige regime vond de terugbetaling vaak niet plaats ”, legt een fiscalist uit.

nostrimundi

The author nostrimundi

Leave a Response