close

Er zijn mensen die geloven dat 5G-technologie verantwoordelijk is voor de coronaviruscrisis

Liefhebbers van complottheorieën hebben geluk, want hoe kan het anders, de situatie die we hebben door de verspreiding van het coronavirus roept allerlei gekke theorieën op over het waarom en de oorsprong ervan. Als je de afgelopen dagen via sociale netwerken berichten hebt ontvangen waarin staat dat je “voorzichtig moet zijn met 5G” in relatie tot het coronavirus, kalmeer dan; je bent niet de enige. Er zijn mensen die deze nieuwe mobiele technologie de schuld geven van de huidige gezondheidscrisis, die de verbindingssnelheid van onze apparaten zou moeten verhogen. In principe lijkt het nog een voorschot, maar is het gevaarlijk?

5G verwijst naar de vijfde generatie mobiele netwerken die we kennen en het zou ons in staat moeten stellen om 10 keer sneller te navigeren dan we nu doen. Er zijn echter mensen die denken dat dit soort draadloze technologie gevaarlijk kan zijn voor de menselijke gezondheid. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft dit type technologie geclassificeerd als kankerverwekkend niveau 2B (die verbindingen waarmee ze, rekening houdend met de zeer lage blootstellingsniveaus en de resultaten van tot dusver verzameld onderzoek, geen bewijs hebben wetenschappelijk bewijs dat ze kankerverwekkend zijn. Verder concludeert het lichaam dat zwakke radiofrequentiesignalen van basisstations en draadloze netwerken geen nadelige gezondheidseffecten lijken te hebben). In deze categorie vinden we ook stoffen zoals koffie. Toch heeft het nieuws dat door de media is gepubliceerd over een groot aantal gevallen van kanker die rond de basisstations voor mobiele telefoons zijn ontstaan, de publieke opinie gealarmeerd. Er is ook ongerustheid over de mogelijke algemene effecten op de menselijke gezondheid door overmatige blootstelling.

Maar wat heeft dit allemaal te maken met het coronavirus? Oké, laten we de dop van zilverfolie op doen, want we betreden het territorium van samenzweringsliefhebbers. Blijkbaar is er een theorie die verdedigt dat het coronavirus niet toevallig in de Chinese stad Wuhan zou zijn ontstaan; Bovendien was Wuhan de eerste Chinese stad die 5G-technologie installeerde, wat zou hebben geleid tot een enorme verslechtering van de gezondheid van mensen. De 5G-golven zouden het immuunsysteem van de inwoners van Wuhan hebben verzwakt, waardoor snelle en dodelijke toegang tot het coronavirus mogelijk zou zijn. Er is geen wetenschappelijk bewijs om dit te bevestigen, maar de theorie is de afgelopen dagen ongecontroleerd verspreid.

nostrimundi

The author nostrimundi

Leave a Response