close

Het is politiek, dom: institutionele instabiliteit zal de daling van de consumptie verergeren, die al hard toeslaat in voedsel

Het verbruik daalt al twee jaar. Maar augustus was een keerpunt en zorg. Niet alleen omdat het terugkwam om een ​​afnemend gedrag te vertonen dat al vóór de pandemie was geregistreerd, maar omdat wat samentrekt de voedselcategorie is en, erger nog, in basiscategorieën zoals gras en rijst. De vooruitzichten voor de komende maanden zijn nog zorgwekkender.

Gegevens van het adviesbureau Nielsen wezen op een daling van 3,3% in augustus. Tot juli waren de cijfers positief. Andere rapporten, zoals die van Focus Market, toonden een krimp van 6,7% in de maand van “overvloed”. Met meer of minder variatie stemde het merendeel van de specifiek economische adviesbureaus ermee in om achteruit te gaan. Maar er zijn gegevens die nog zorgwekkender zijn.

Een rapport van Taquión wees erop dat zes van de tien Argentijnen denken dat hun grootste probleem in de toekomst en dat van hun families voedsel zal zijn in de komende maanden of weken. Het gaat om degenen die meer problemen hebben om toegang te krijgen tot de arbeidsmarkt en daarom een ​​minimale koopkracht garanderen om in de voedselbehoeften te voorzien.

Het laatste rapport van het UCA Social Debt Observatory beweerde dat 950.000 banen verloren gingen in het tweede kwartaal, dat de armoede al 18,5 miljoen Argentijnen heeft bereikt, terwijl nog eens 4 miljoen in armoede leven.

nostrimundi

The author nostrimundi

Leave a Response