close

Redenen om afscheid te nemen van een relatie

1- De relatie is giftig geworden

Als we zien dat de relatie giftig voor ons wordt, is het beter om deze te verlaten en bij het goede van die ervaring te blijven. Op dat moment dat we ons realiseren dat de relatie giftig is, is het beter om goede herinneringen op te slaan en te stoppen voordat we meer negatieve gevoelens gaan creëren dan we nu hebben en dat kan gevolgen hebben voor ons of voor de ander.

2- Het paar trekt af in plaats van toe te voegen

Een van de doelen van het leven is om met sereniteit en volheid te kunnen leven. Maar soms lijkt het erop dat we het vergeten omdat ‘leven met iemand die het je moeilijk maakt, die niets aan je toevoegt, die obstakels opwerpt, die jaloers gedrag vertoont en, in extreme gevallen, die je niet respecteert of waardeert, een leven is half ”, stelt hij. “We verlaten die comfortzone niet omdat we geloven dat we zullen lijden, maar we moeten denken dat we, om een ​​beter leven te hebben, bepaalde dingen moeten meemaken: liefdesverdriet, frustratie, leren leven, enz.

3- De gevoelens zijn niet langer hetzelfde

Op de een of andere manier hebben we gemerkt dat we niet hetzelfde voelen voor die persoon, we missen ze niet meer of willen dingen delen die we eerder wilden. Ook dan is het beter om dingen duidelijk te maken en vooral om eerlijk te zijn tegen de ander, misschien is onze partner verliefd op ons en verlengt de relatie omdat het de ander schaadt.

4- Seksleven is niet aanwezig

Als seks ontbreekt, gaat er iets belangrijks mis in de relatie. Als je je partner meer als kamergenoot dan als geliefde bekijkt of merkt dat ze niet meer naar je kijkt met het verlangen dat ze eerder naar je keek, dan is het meer dan duidelijk: de relatie gaat niet goed, het gaat eigenlijk niet goed. . Als we het echter hebben over seksualiteit, bedoelen we niet alleen bedtijd, maar we hebben het ook over medeplichtigheid, uiterlijk, genegenheid, details …

5- Omdat de communicatie mislukt

Communicatie is essentieel in een paar, als er geen communicatie is, wordt de relatie behoorlijk gecompliceerd. Vooral als die slechte communicatie na verloop van tijd aanhoudt, als de argumenten aanhouden, als het ene deel van het paar zich niet gehoord voelt of zich minderwaardig voelt dan het andere …

nostrimundi

The author nostrimundi

Leave a Response