close

Tips om geld en tijd te besparen en meer te genieten tijdens uw reis

Hoewel u ze niet allemaal in de praktijk kunt brengen, aangezien ze niet altijd zijn aangepast aan de kenmerken van elke reis, moet u rekening houden met alle punten die voor u het meest interessant zijn. Bovendien zullen we in de links die u in sommige ervan vindt, bedrijven, diensten en producten aanbevelen die we zelf gebruiken en waarvan we hun kwaliteit al hebben gecontroleerd.

1. Bankkaart ontworpen om te reizen

Als u uw bankpas heeft, vergeet dan niet deze in te schakelen zodat u deze in het buitenland kunt gebruiken en altijd toegang hebt tot geld, vooral in noodgevallen. Onthoud dat als u uw bank niet op de hoogte stelt, ze uw bank waarschijnlijk automatisch zullen blokkeren wanneer ze “ongebruikelijk” gebruik detecteren.

2. Neem een ​​dief mee in je koffer

Een van de beste reistips die ze je kunnen geven, is om een ​​dief mee te nemen. Tegenwoordig is er geen reis zonder camera, mobiele telefoon en af ​​en toe elektrisch apparaat. Hoe ga je ze laden? Neem een ​​dief mee (schoen, stekkerdoos, mes …) Zo kun je al je apparaten aansluiten, ook als er maar weinig stekkers in de hotelkamer zijn.

3. Die turbulentie is geen probleem

Ben je bang om met het vliegtuig te vliegen? Lijdt u als er turbulentie is? Probeer dan zo snel mogelijk in te checken om een ​​van de stoelen bij de vleugels vast te zetten. Het is het gebied van het vliegtuig waar turbulentie het minst merkbaar is. Als deze stoelen worden ingenomen, is de voorkant van het vliegtuig beter dan de staart.

4. Niet nat worden!

Doe een kleine opvouwbare regenjas in je rugzak. Ze nemen heel weinig ruimte in en kunnen voorkomen dat u meer dan eens doorweekt raakt. Ze zijn meestal ook erg ruim, zodat je er ook je rugzak en andere persoonlijke spullen mee kunt bedekken.

5. Kom niet zonder geld te zitten

Als u van valuta moet wisselen, neem dan iets uit uw land mee. Soms zijn de wisselkoersen op luchthavens erg hoog en als je geld nodig hebt om de bus of taxi te betalen, ben je genoodzaakt om die tarieven te betalen. Aan de andere kant, als u het vanuit uw land doet en de tarieven van banken en wisselkantoren vergelijkt, zult u de beste voorwaarden kunnen vinden om een ​​beetje geld mee te nemen voordat u aankomt.

6. Houding is wat telt!

Als je geen goed niveau Engels hebt of de taal van het land dat je gaat bezoeken niet spreekt, maak je dan geen zorgen. Soms is het gewoon een kwestie van attitude: met positiviteit en een glimlach gaan er vele deuren open. U kunt ook een paar typische woorden en uitdrukkingen in de lokale taal leren. Als ze merken dat u moeite doet om het te spreken, zullen ze nog meer gemotiveerd zijn om u te helpen.

nostrimundi

The author nostrimundi

Leave a Response