close

Tips om grote ruimtes gezellig te maken

Creëer verschillende gebieden

De belangrijkste regel die u moet volgen bij het inrichten van grote ruimtes, is het creëren van aparte en gezellige ruimtes. U wilt natuurlijk comfortabel met uw gasten kunnen praten, dus waarom zou u banken tegen de muren zetten en enkele meters van elkaar gescheiden? Dit zorgt alleen voor een koude omgeving. Creëer indien nodig twee zitjes met elk een eigen salonset.

Word lid van secties

Bij het maken van verschillende gebieden is het belangrijk dat deze worden verbonden met een versiering die complementair is aan elkaar. Gebruik dezelfde neutrale kleur in de hele kamer en voeg interesse toe met kleur en patronen. Vergeet niet om de tonen en patronen in verschillende delen van de woonkamer of kamer te herhalen. Je moet ook in de hele ruimte dezelfde stijl behouden. Gebruik vloerkleden om onderscheid te maken in elk gebied, of het nu een leesruimte of een conversatieruimte is.

Warme kleuren

De beste kleuren voor grote ruimtes zijn warme. Kies voor neutrale kleuren bruine en beige tinten. Deze zijn perfect voor muren, omdat ze de ruimte gezellig zullen maken. Donkere kleuren werken ook op grote kamermuren, dus wees niet bang om iets anders te proberen. Gebruik voor meubels dezelfde kleuren. Koude kleuren komen het beste tot hun recht in kleine hoeveelheden, zoals in details en textiel.

Comfortabele banken en meubelen van verschillende hoogtes

U hoeft geen grotere meubels te gebruiken in grote ruimtes, maar u heeft wel de mogelijkheid om uw favoriete meubels te kiezen, ongeacht de grootte. Onthoud dat u secties moet maken, zodat kleine meubels ook kunnen werken. Wat u in gedachten moet houden, is het kiezen van comfortabele stukken. Banken, stoelen en bedden waar u heerlijk kunt ontspannen, zorgen ervoor dat u zich welkom voelt in de ruimte.

Opvallende details

Om de decoratie te interesseren, zit alles in de details. In grote ruimtes heb je het voordeel dat je kleurrijke en opvallende stukken kunt kiezen zonder een zinloze decoratie te creëren. Maak van de gelegenheid gebruik om levendige of donkere kleuren en grootschalige patronen te kiezen. Gebruik niet veel spiegels, maar gebruik in plaats daarvan kunst. Grote schilderijen zien er perfect uit in grote omgevingen. Gordijnen en ander textiel moeten van zware stoffen zijn gemaakt om de ruimte meer comfort te geven. Maar vouwgordijnen kan je ook als optie gebruiken.

nostrimundi

The author nostrimundi

Leave a Response