close

Tips om het omgaan met angst op het werk te verbeteren

Enkele psychologische sleutels om te leren omgaan met angst in het professionele veld.

1. Neem aan dat het natuurlijk is

Zowel het gevoel van ongemak door angstgevoelens als de neiging om het vaker te ervaren dan anderen is iets dat geen probleem hoeft te zijn. Er zijn mensen die genetische aanleg hebben om zich angstig te voelen, maar dat weerhoudt hen er niet van om goed te leven en gelukkig te zijn; de sleutel is hoe die angst wordt beheerd, de manier waarop we ‘het een uitlaatklep geven’. In bepaalde gevallen kan het feit dat we ons zo voelen ertoe leiden dat we acties ondernemen die gunstig voor ons zijn: matige lichaamsbeweging, vooruitwerk, enz.

2. Leer de oorsprong van uw angst te kennen

Om te weten hoe u met angst om kunt gaan en de effecten ervan op uw werk, is het belangrijk om te weten welk soort situaties en ervaringen dit activeren. Het is bijvoorbeeld niet hetzelfde om angstig te zijn bij het idee veel werk te hebben, als bij de noodzaak om te praten met mensen die we niet goed kennen. Om dit te bereiken is het belangrijk dat je een zelfregistratie bijhoudt, als een persoonlijk dagboek dat je bij je houdt, waarin je opschrijft wat er gebeurt als je teveel angst voelt: zowel wat er door je hoofd gaat, als wat je was. je hebt gedaan of is overkomen vlak voordat je dat ervaart.

3. Houd afleidingen uit de buurt

Een slecht beheerde angst is een valstrik die ons ertoe kan brengen voortdurend onze geest af te leiden van die onaangename gedachten, met de bijkomende schade die het ons vertraagt ​​bij het onder ogen zien van onze verantwoordelijkheden of problemen. Houd uw werkomgeving dus zo min mogelijk afleiding.

4. Maak een duidelijk en schriftelijk schema

Het feit dat we een heel duidelijk schema volgen, helpt ons om ons te concentreren op het uitvoeren van taken in een passend tempo en maakt ons bijgevolg minder kwetsbaar voor angst, aangezien dit psychologische fenomeen vaker voorkomt in ons werk als we dat voelen. we dwalen af, we kunnen nergens vasthouden. Het simpele feit van ons concentreren op een taak en zien hoe we vooruitgang boeken, is een geweldige remedie, niet alleen om angst volledig te elimineren, maar om het op een constructieve manier een uitlaatklep te geven.

5. Leer korte ontspanningsoefeningen

Er is een interessante variëteit aan oefeningen die u in een paar minuten kunnen helpen ontspannen; Ze zijn erg handig voor rustperiodes (en wees duidelijk dat als je angst goed wilt beheersen, je gedurende de werkdag meerdere rustmomenten nodig hebt). Sommige zijn gebaseerd op het fysieke en fysiologische, zoals die te maken hebben met bewuste controle van de ademhaling, en andere richten zich meer op psychologische taken, zoals de Thought Stop-techniek, ideaal voor het onderbreken van opdringerige gedachten en Angstig uitstelgedrag.

nostrimundi

The author nostrimundi

Leave a Response