close

Tricks voor backpacken

Verspil geen lange reizen

Het kan gemakkelijk zijn om de stekker uit het stopcontact te halen tijdens lange reizen, maar het is vaak een geweldige kans om van de ervaring te genieten. Als de persoon naast je aardig is, kun je proberen met hem / haar te praten. Als ze lokaal zijn, kunnen ze u ook goed advies geven. Als hij niet erg aardig is, maak dan van de gelegenheid gebruik om je indrukken van de reis in een notitieboekje te schrijven, raadpleeg de gids en krijg een idee van wat je op je volgende bestemming wilt zien. Zonder oppervlakkig te zijn, zul je er erg cool uitzien.

Met mensen praten

Backpackers kunnen op twee terreinen terechtkomen. Terwijl sommigen alleen contact hebben met hun landgenoten (typ “Spanjaarden over de hele wereld”), zijn er ook snobs die alleen en exclusief met lokale mensen willen praten. Ze hebben allebei goede en slechte punten. Het ideaal zou zijn om de twee houdingen te combineren en van de reis te genieten. Terwijl andere reizigers u advies kunnen geven over wat ze hebben gezien, kan interactie met de lokale bevolking ongelooflijk nuttig zijn… en ook verrijkend.

Geniet met volle teugen van de bestemming

Je zult veel tijd in treinen en bussen doorbrengen met het kijken naar filmlandschappen die voorbijgaan. Wanneer je eindelijk op je bestemming aankomt, probeer dan met volle teugen te genieten van het ontbreken van een baas of iemand die je vertelt wat je moet doen. Vermijd het openbaar vervoer en loop zoveel mogelijk. Je ontdekt dingen die je op geen enkele andere manier zou weten, zoals straatkunst, prachtige winkels en goede coffeeshops. Of misschien huur een fiets en maak een ritje in de natuur. Probeer zoveel mogelijk van elke plek op te nemen voordat je je rugzak weer opzet en weggaat.

Verveel mensen niet

Ja, je hebt de reis van je leven gemaakt en je hebt veel verhalen te vertellen over romans onderweg, avonturen, ongelooflijke momenten … maar voor degenen die thuis zijn gebleven, zijn misschien je Facebook-status en foto’s van zonsondergangen op Instagram meer dan genoeg . Als mensen u naar uw reis vragen, probeer het dan kort te houden. Als ze meer willen weten, zullen ze het je vragen. Je reist tenslotte niet om te pronken, of wel?

Vereeuwig uw herinneringen

Je hebt tijdens de reis honderden aantekeningen, reisnotities, foto’s, kaartjes voor plaatsen en allerlei soorten herinneringen verzameld. Veel beter dan ze op de bodem van de koffer laten liggen, waarom profiteer je er niet van en maak je er een album van? Of als je herinneringen digitaal zijn, kun je misschien een video maken met de foto’s en video’s, naast dat nummer waar je tijdens het avontuur niet naar bent blijven luisteren. En neem altijd een fysiek souvenir mee, zoals een kimono uit Japan of een koelkastmagneet. Het is een goede manier om een ​​gesprek met iemand te beginnen … als je hem meer wilt vertellen over je grote reis.

nostrimundi

The author nostrimundi

Leave a Response