close

Vintage stijl: een trend die vooruitgaat in decoratie

Als je schoonheid vindt in het oude en onvolmaakte en je houdt van antiek meubilair en gekleurde objecten die al vervaagd zijn, dan is deze notitie iets voor jou. Het gaat er niet om uw ruimtes om te toveren tot een schat aan herinneringen en familie-erfenissen, maar om u aan te sluiten bij een trend die voortschrijdt in decoratie: de vintage stijl. We delen enkele sleutels om warmte en een goede sfeer aan uw huis te geven.

Vintage: betekenis

Het woord vintage werd oorspronkelijk gebruikt om te verwijzen naar het jaar of de plaats van productie van een wijn. Het werd vooral gebruikt om te verwijzen naar de beste oogsten. Tegenwoordig wordt deze term gebruikt om te verwijzen naar iets dat zijn hoogtijdagen beleefde in een vervlogen tijdperk en dat, ondanks dat het uit de mode is, niet als oudheid kan worden geclassificeerd. Integendeel, het wordt geassocieerd met objecten die, net als wijn, aan kwaliteit en schoonheid winnen door hun “veroudering”.

Wat is vintage decoratie

De vintage stijl, geïnspireerd op de eerste helft van de 20e eeuw, is elegant en romantisch. Het probeert oude stukken of met ontwerpen uit de afgelopen decennia te herstellen en nieuw leven in te blazen, door ze te combineren met moderne elementen van, in het algemeen, klassieke snit.

Veel mensen verwarren deze stijl met Shabby Chic, maar het is belangrijk om ze te onderscheiden omdat ze dingen gemeen hebben, maar ook duidelijke verschillen. Terwijl vintage bestaat uit originele stukken gemaakt in de jaren 20, 30 of 40, gebruikt de retrostijl meubels en accessoires die vandaag zijn gemaakt, maar met een ontwerp dat is gebaseerd op vroegere tijden. Een koelkast gemaakt in de jaren 50 en hersteld is bijvoorbeeld vintage. Als het is ontworpen in de stijl van de jaren 50 maar in de afgelopen jaren is vervaardigd, is het retro.

Hoe je een vintage decoratie in huis haalt

Om de vintage stijl in uw decoratie te kunnen verwerken, is het niet nodig om grote veranderingen aan te brengen. Neem contact op met enkele details. We vertellen je hoe je het kunt krijgen:

Vintage interieurdecoratie

-Een Art Deco lamp op een meubelstuk kan een klassieke en elegante stijl aan uw decoratie geven en tegelijkertijd herinneren aan de jaren 1920. Wees niet bang om stijlen te mixen: het nieuwe met het oude combineren is het kenmerk van vintage stijl.

-Je kunt deze stijl integreren door enkele klassieke elementen toe te voegen, zoals een oude radio, een grammofoon of een ander object uit de jaren 1920. Van deze elementen kun je een sfeer creëren met een vintage vibe.

nostrimundi

The author nostrimundi

Leave a Response