close

Welke valuta is de sterkste ter wereld?

Als we aan harde valuta denken, zijn de eerste die meestal in ons opkomen de dollar en de euro. Andere voorbeelden van valuta’s die wij als zeer belangrijke valuta beschouwen, zijn de Japanse yen, de Chinese yuan, het Britse pond, de Australische dollar en de Canadese dollar.

Als we rekening houden met de internationale referentievaluta en de meest gebruikte valuta, hebben we het zonder twijfel over de Amerikaanse dollar. Wat is echter de sterkste valuta?

Zwitserse frank vs. Dollar

Het antwoord is de Zwitserse frank. Als voorbeeld moet worden opgemerkt dat sinds 1971 de valuta van het Zwitserse land met 350% is gestegen ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

Hoe kan het dat een land dat slechts 0,1% van de wereldbevolking uitmaakt, de valuta heeft die op de lange termijn de grootste kracht vertoont?

Daar zijn veel redenen voor, maar misschien wel de belangrijkste factor is dat de frank bij uitstek de veilige haven is, de valuta waar de meeste vraag naar is in tijden van economische en / of politieke onzekerheid.

Ter illustratie, de kracht van de frank tijdens de laatste twee wereldwijde crises, dat wil zeggen na het uiteenspatten van de technologiezeepbel in 2000, en sinds het begin van de crisis in 2008. In beide gevallen apprecieerde de Zwitserse munt door ongeveer 70% in de 3-4 jaar nadat de crisis begon.

Maar wat is de reden waarom investeerders in tijden van instabiliteit hun toevlucht zoeken in Zwitserland? Ze zijn talrijk en gevarieerd, maar hieronder wijzen we op degenen die we het belangrijkst vinden:

– Juridische, financiële en politieke stabiliteit.

-Inflatie en tarieven stabieler dan hun vergelijkbare.

-Het heeft een van de hoogste reservepeilen ter wereld (ondanks dat het een land is met een zeer lage bevolking) De overheidsschuld is extreem laag in vergelijking met die van de belangrijkste ontwikkelde regio’s.

-Het is een zeer productieve en gediversifieerde economie, met veel gewicht in hoogwaardige en / of avant-garde sectoren zoals technologie, farmaceutica, de luxesector, biotechnologie, cryptocurrencies.

nostrimundi

The author nostrimundi

Leave a Response